Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Nu är jag igång igen

4 juli 2012

Nu var det några dagar sedan som jag uppdaterade min blogg – ser jag i skrivande stund. Men nu är jag uppe igen och ska vara mer regelbunden igen.

Att jag hamnade lite i blogg-skugga handlar om att jag i lördags genomförde mitt stora träningslopp för i år: Åre Extreme Challenge. Det var 18 km paddling (på Åre Sjö – skulle ha varit i fors men det var för mycket vatten vilket gjorde forsarna livsfarliga), 15 km fjäll-löpning (upp och ned för Åreskutan) och 35 km mountainbikecykling (där vi vissa kilometer fick dra cyklarna genom dyfyllda myrar). Du kan läsa mer om tävlingen på min andra blogg http://åec2012.se

Annons

Jag deltog i Duo Mix klassen med en killkompis. Vårt mål var att komma runt banan innan den stängde – vilket är 10,5 tim. Vi klarade det på precis under 8 timmar (7:59:42)! Och vi kom in på 5e plats av 13 startande i vår grupp. Så vi är riktigt nöjda.

Det var ett rejält äventyr och en riktig utmaning. Samtidigt kändes det så skönt för jag tog inte helt slut. Visst var jag super duper trött i benen den sista timmen – inte mycket snabb-kraft kvar där inte – men inte så där helt förbi av trötthet. Och jag har inte fått någon speciell träningsvärk i kroppen heller. Inte ont någonstans. Ingen känning. Det var som ett tuffare träningspass – vilket det ju även var. Så jag känner mig glad och stolt över att ha tagit mig runt banan och att ha en så bra grundträning.

Nu laddar jag inför Jubileumsmaraton som går på lördag 14/7. Kom och heja på mig om du är i stan!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar