Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Nya Casall Sculpture behå, så tycker jag

18 mars 2015

Jag fick ett prov av Casalls nya Sculpture sportbehå som jag testat.

2015-03-11 16.16.10

* finns i otroligt pigga färger!
Man blir ju glad och på träningshumör bara av det! Sedan gillar jag behåar i starka färger. Det är bara att ha en tunn topp över så behån syns igenom med sin fina färg – då kan toppen gärna vara vit eller i någon annan ljus färg.

Annons

* skavfri
Behån sitter som den ska och jag får i alla fall inga skav av den. Jag testade den under 90 min löpning på löparband med en tunn topp över. Mina överarmar var alltså bara vilket innebär att jag lätt kan få skav från stora sömmar på behån (eller toppen) på överarmarnas insida efter en stund. Men det fick jag alltså inte.

* håller allt på plats
Bysten sitter där de ska, ingen skumpande känsla. Detta utan att ge en tryckkänsla av att bröstkorgen trycks ihop så andningen påverkas.

– knepig att ta på sig
Eftersom Sculpture gör att bysten verkligen hålls på plats så är materialet relativt stumt. Bra för funktionen men lite jobbigt när den ska på.
Om huden dessutom är fuktig/svettig (typ om du först har simmat och sedan ska få på dig behån inför nästa pass) så hamnar behån – precis som alla andra behåar som dras över huvudet – som en hård korv i armhålorna som man får trassla ned. Kräver god rörlighet i skulderområdet (och ger i och för sig det samma, ha ha haaa).

2015-03-18 11.03.08

– knepig att knäppa, eller i alla fall klart annorlunda
Behån känns som en hybrid mellan dra-över-huvudet och en som knäpps i ryggen. Den här har båda. Först över huvudet. Sedan en hyske/hakemodell som är annorlunda. Jag hade svårt att veta om jag fått till den eftersom knäppningen sitter på ryggen.
Det kan vara knepigt att nå upp till knäppningen också eftersom behån sitter på plats redan (andra behåar som man endast knäpper bak i ryggen kan man ju knäppa med behån runt midjan eller med knäppningen fram – bara att svänga runt behån sedan eller att dra upp den på plats). Nu sitter behån på plats och sedan ska man knäppa den. Kräver – och ger – god rörlighet i skulderpartiet.

 

Personligen är jag inte helt förtjust i vadderade behåar – varken sportbehå eller vanliga. Jag tycker det kan bli så otroligt varmt. Men många vill ha extra vaddering och då har Casall Scpulture bra vaddering som ger skönt stöd.

Behån finns i storlekarna A 70-C 80. Du hittar mer om behån här.

 

Sammanfattning
Snygg, skön, behå som sitter som smäck. Trasslig att få på. En behå jag själv gärna har på när jag endast tränar en sak. Men de gånger jag kombinerar exempelvis cykling + löpning eller rodd + cykling så väljer jag annan modell som endast knäpps bak.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar