Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Nytt liniment i smart förpackning

11 april 2013

Just nu testar jag ett nytt liniment: Target. Den ska hjälpa mot inflammationer och svullnader.

Liniment kan vara bra att ha på ömmande muskler, framför allt om man vet varför de är ömma. Är du däremot öm längre tid i musklerna eller ett område på kroppen så tycker jag definitivt att du ska gå till en naprapat, specialutbildad sjukgymnast eller en sån som jag: en person som jobbar med att rörelsetesta och undersöka vilka muskler som överkompenserar (överarbetar) för att andra muskler ”sover” och inte gör sitt jobb. De sovande musklerna behöver triggas igång. De överkompenserade blir glada av lite liniment en stund medan de väntar på att sömntutorna kommer igång och gör sitt jobb, så att arbetet fördelas lite jämnare i kroppsdelen.

Annons

Mer utförlig rapport om linimentet kommer… Men en sak som är riktigt bra är att den finns på PUMPflaska. Så fiffigt! Då slipper man öppna ett lock och kleta runt med fingrarna, med resultatet att hela locket så småningom blir fullt med liniment – på utsidan!
För när man är klar med linimentinsmörjningen börjar av någon märklig anledning ofta ett öga klia. Och man kliar sig omedvetet. Men blir snabbt ytterst medveten om sitt misstag. Hur jag vet…? Hrrmmm… gissa! Och ja, jag använder plasthandskar… men det blir liniment på utsidan ändå.

En annan sak med pumpflaskan är att linimentet i flaskan håller sig mer fräsch, inget skräp som kommer in med fingrarna och inget syre som kommer dit i onödan.

Självklart finns Target även på burk för den som gillar den nyss nämnda upplevelsen.

Target beställs från Mediband.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar