Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Nyttigt mellanmål

14 november 2012

Lunchen är över och eftermiddagen känns lite lång. Magen börjar knorra fast det fortfarande är många timmar kvar till middagen. Och så ska du kanske träna innan middagen. Då har jag en personlig favorit! Nåt som jag verkligen kan ”fastna” i helt under vissa perioder. Jag kan liksom inte sluta äta.

Annons

En Dagobertmacka med makrill i tomatsås, skivad avocado längst ned och toppad med alfalfagroddar och grönsaker. Som botten ett osötat rågbröd direkt från Finland. Så blir även min finska ”sisu” nöjd. Jag lade inte på tomat och paprika här eftersom man då inte skulle så något alls av makrillen.

Gott. Mättande. Fullt med nyttigheter. Gör att du står dig fram till middagen.

Men ät den inte alldeles för nära ett konditionspass – i alla fall inte om du tränar lite hårdare. Hur nära inpå du kan äta mackan är helt individuellt. För mig går gränsen vid 1 timme innan. Annars är risken stor att jag får ”njuta” av smaken av makrill en andra gång under hela konditionstpasset. Och det är ingen hit. Jag lovar. Jag har provat.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar