Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

…och så ett inlägg om träning

3 april 2015

…så du inte som inte vill läsa om min träning kan sluta läsa :).

Fy tusan vad mina ben var som stockar i dag när jag sprang. De första kilometerna var otroligt tunga. Det fanns inget kräm alls i dem och ingen koordination. Jag kände mig stolpa fram längs vägen, det var så jag skrattade åt mig själv.

Annons

Anledningen var att jag varit ute och cyklat några timmar innan. En fantastiskt skön morgon för motion: blå himmel, solen sken, fåglarna sjöng. Men bara 1,6 grader varmt. Så det blev ullunderställ för att hålla värmen, ”damasker” på cykelskorna för att hålla värmen, och favoritbrillorna för att minska det kalla vinddraget i ögonen.

Lika bra att jag hade damasker på skorna visade det sig för jag blev lerig från topp till tå. Och överdragen på skorna blev en lerhög.

Hem, snabbt byte av skor och så iväg. På ”löpningen” (eller vad man nu ska kalla det).

En intressant sak var att jag uppfattade att min fart de första kilometerna var 7-8 minuter per kilometer. Men de gick i 5.30 och därefter 4.50. Helt otroligt. Jag hade ingen koll alls. Jag var så fullt fokuserad på att få igång blodcirkulationen i benen för löpning, efter att jag cyklat. Och efter några kilometer lättade det när jag blivit varm.

Men det var sköööönt att komma hem. Och äta en frukost nummer två. Och vila.
Funderar dock lite på hur smart det är att ha kört det här passet med tanke på att jag har ett maxtest i övermorgon… Får försöka återhämta mina ben så gott jag kan nu så de är pigga på söndag.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar