Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Ögonen lurar hjärnan

21 april 2015

Titta på de här två flaskorna. Vid första anblicken – ser de ut att ha lika mycket innehåll?

2015-04-21 18.15.29-2

Spontant tycker jag att Fantaflaskan ser ut att innehålla mer än Colaflaskan. Men båda innehåller lika mycket. 330 ml.

Annons

 

Visst är det intressant hur ögonen kan misstolka proportioner och få oss att tro vissa saker. Det vi ser och uppfattar omedvetet styr till stor del det som vi äter. Om du vill läsa mer om detta och en massa intressanta studier som man gjort på folk så kan jag fortfarande rekommendera boken ”Mindless eating”. Den är inte ny men så otroligt skoj och intressant. En av mina favoritböcker. Med skoj avser jag att vi ofta är så lätta att lura.

mindless-eating_haftad

 

Höga smala glas ger oss en känsla av att vi har tagit mer dricka så vi dricker inte lika mycket, jämfört med om man använder låga breda glas.

Tallrikarnas form och storlek avgör till stor del hur mycket mat vi lägger på vid en portion. Och om vi tar glass med en stor slev från en stor skål så tar vi vanligen mer än om vi tar med en liten slev eller från en liten skål

Och även flaskornas form lurar ögat. Så pass på – vad är det egentligen som vi ser?

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar