Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Okej, jag cyklar tydligen ALLDELES för långsamt!

1 augusti 2013

Ok, jag fattar. Jag är en ALLDELES för långsam cyklist. Suck… Får väl träna upp mina cykelben lite. I alla fall om man tror på appen Moves.

Jag har använt mig av ”Moves” under sommarens morgonrundor och de gånger som jag har cyklat har appen emellanåt registrerat det som GÅNG. Gång! Visst, den har även registrerat cyklingen som löpning, fast det känns ju rätt okej. Men att gå när jag cyklar. Nåja.

Annons

Jag har alltså CYKLAT under hela den här perioden, fast det inte ser ut så i sammanställningen.

Anledningen att jag använder Moves är att appen registreras rörelse även utan att vara uppkopplad till datanätverket. Den samlar all rörelse cohnär man sedan väl kopplar upp sig så hämtar den hem infon. Och jag kan läsa av vad jag gjort.

I appen går det inte att ställa in vilken aktivitet man gör själv, utan appen väljer själv vad den tror att man gör – helt enkelt. Och cykling ska gå i ett visst tempo. Som jag INTE kan hålla i de emellanåt otroligt branta backarna i de finska rallyskogarna. Ettans växel är ett måste och att trampa på löst grus som rullar iväg på en väg uppkörd till en tvättbräda – ja, då går det inte fort. I alla fall inte för mig.

Sammanfattningsvis: om du vill registrera din rörelse och träning så är Moves en rolig app som funkar i vardagen. Det positiva med den är att du kan använda den även utan datauppkoppling (vid de tillfällen du inte har det). Nackdelen är att du inte kan ställa in VAD du gör utan appen väljer själv. Så då kan träningspassen se helt galna ut.

Andra appar är mer tillförlitliga avseende vad du gör och hur mycket kalorier du förbrukar. Exempel på sådana är Runkeeper, Endomondo med flera. Dock kräver flertalet av dem att du är uppkopplad mot datatrafik för att de ska fungera, vilket man kanske inte alltid har i utlandet.

Jag får väl vässa på cykelformen till nästa år – så jag i alla fall får löpning som registrering när jag cyklar…

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar