Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Om gummibandsträning och gäddhäng

11 juni 2012

Hej!
Jag vill träna armar och rygg med hjälp av gummiband. Har hittat en del övningar som jag börjat köra och undrar hur många övningar som är lagom att göra vid varje pass? Och hur många gånger i veckan? Går det att tighta till gäddhänget – jag har det mer eller mindre oavsett vad jag väger – med hjälp av gummiband?
Tack för en jättebra sida!

Annons

Hej!
Tack för din fråga! Hur många övningar du tränar beror mest på hur lång tid du kan avsätta för träning och hur många gånger i veckan du tränar. Och så klart vad du har för mål.

Generellt tycker jag att det alltid är bättre att köra lite kortare pass – och verkligen köra dem – än att planera långpass som aldrig blir av för de tar för lång tid. Så 6-7 övningar är bra att köra som en grund. Träna gärna varje övning under 45 sekunder. Då kan du variera hur fort du kör och hur många gånger du hinner.
Starta varje övning i lite lugnare tempo så du känner var det ska ta och att det känns bra. Sen kan du öka tempot mot mitten/slutet av perioden. Vid tunga övningar sjunker tempot och du hinner inte lika många repetitioner, medan tempot ökar vid lättare övningar så du hinner göra fler.

Variera hur hårt du tränar och hur fort du rör dig. Ha alltid kontroll på rörelserna så du inte bara slänger armar och ben.

Utför ett varv av alla övningar och starta sedan om med ett nytt varv om du har tid och lust. Det är lagom att träna 2-3 gånger i veckan. Då kan du även växla övningar mellan passen (när du är mer van vid träningen).

Gäddhänget på överarmens baksida går att tighta till. Då är det övningar för musklerna som sträcker armbågen som du ska träna. Dessutom gäller det att äta sunt så klart. Hur mycket du kan tighta till beror på hudens kvalitet och hur länge du har haft ”hänget”. Här nedan ser du någon övning som du kan testa för just dessa muskler.

Lycka till!

Dips: kan utföras vid stol också. Sträck armarna från denna position.

Böj och sträck armen. Vänd innan kroppen vilar mot golvet.

Böj och sträck armen, jobba med en arm i taget eller båda samtidigt.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar