Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Ortorexi debatterades

2 maj 2014

Debatt på SVT 1 igår. Ortorexi mot fredagsmys. Lin mot Colting. Typ. Här är inslaget.

Själv valde jag att lägga mig i tid för att gå upp och morgonträna innan flyg till Malmö och jobb i dag fredag. Och tittade på SVT play nu på morgonen under uppvärmningen. Jag är glad över mitt val.

Annons

Inte för att det var dåligt, utan mest för att det inte kom fram något nytt. I och för sig brukar det inte komma fram så mycket nytt i debattprogram.

Så vad sades. Inget nytt. Colting kör sitt med att träning inte ska vara roligt, det ska genomlidas och ställer sig samtidigt frågande till varför inte fler är aktiva.

Yvonne Lin pratade från motionärssynpunkt och betonar glädjen, liksom att man bör träna o äta sunt för att må bättre. Inte av tvång och undvika ångest och olust om man INTE tränar. Jag tycker hon gjorde en bra poäng med att be oss skilja på motionärs- kontra elitträning för prestation. För just så är det.

Mina tankar:
– tragiskt att vissa väljer att blunda för problematik kring för mycket träning
– Colting jämför fortfarande äpplen med päron när han ställer ortorexi i ett motsatsförhållande till inaktivitet
– det handlar om balans mellan aktivitet och återhämtning, ingen ytterlighet är sund: varken maniskt tränande eller stillasittande soffhäng.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar