Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Övningar för mindre stjärt

29 april 2010

Hjälp! Jag har av någon konstig anledning fått en mycket större stjärt än innan vilket är irriterande.. eftersom jag inte nu längre kan ha mina favorit jeans och jag vägrar att köpa ett par nya…
så min fråga till dig: finns det någon / några övningar som gör stjärten mindre och fastare utan att den blir större ? skulle vara väldigt tacksam för svar !!

Annons

Hej!
Att din rumpa har blivit större kan antingen bero på att du har fått mera muskler där, utan att minska på fettet. Eller att du bara har fått mer fett. Hur som helst så gäller det att öka cirkulationen i området och öka kaloriförbrukningen i stort i kroppen så du tappar i fettvikt.

För att få fart på förbränningen så är det promenader eller jogging som gäller. Eller cykling eller något annat där många stora muskler arbetar samtidigt och som höjer pulsen och till en nivå där det känns något ansträngande. Håll den nivån i minst 30 minuter, gärna längre när du blir mer van. Promenera så ofta som du kan.

För att stärka stjärtmusklerna så är utfall en bra övning.

katarina_019 Foto Patrik Cederman

Ta ett stort kliv bakåt med ena foten och böj knäna så du kommer till friarposition. Vänd innan du når golvet med det bakre knäet och sträck till raka ben igen. Överkroppen är upprätt hela tiden.

De här utfallen kan du även utföra i en trappa för ännu bättre effekt. Här tar du ett stort kliv framåt, uppför trappan, böjer knäna något, sträcker och trycker dig då upp till nästa trappsteg. Känn att du arbetar med sätet på det främre benet.

Så rådet är mer promenader, mer konditionsträning för att minska mängden fett i kroppen, och utfallssteg/utfallsgång för att stärka musklerna.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar