Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Övningar för plattare mage

24 april 2010

Ja, då var det dags för två nya övningar för att platta till magen. Som vanligt gäller det att jobba fokuserat och koncentrerat och verkligen försöka känna att magens djupa muskler spänns.

Den första övningen är i fyrfota position med tyngdöverföring mellan hand och knä diagonalt.
   Stå med händerna under axlarna och knäna under höfterna. Ryggen har neutral position. Aktivera bäckenbottenmusklerna genom att knipa, och dra in naveln lätt mot ryggraden. Behåll hela tiden naturlig svank.

Annons

katarina_168

Lägg tyngden på höger hand och vänster knä. Ingen rörelse sker, det är bara en tyngdöverföring. Håll kvar 2-4 sekunder innan du skiftar tyngden till den andra handen och knäet. Upprepa kontrollerat 2-4 gånger per hand.

katarina_166

Foto: Patrik Cederman

Nästa övning startar där den första slutar. Stå i god position som jag beskrivit ovan och aktivera de djupa musklerna. För över vikten till höger hand och vänster knä. Sträck nu ut vänster arm, låt vänster hand glida längs med golvet så långt fram du kan innan fingrarna lättar från golvet. Fortsätt att lyfta armen uppåt tills den är i höjd med skuldrorna. Förläng samtidigt armen och håll kvar den djupa spänningen i magen (dra naveln lätt inåt).
Håll kvar i det övre läget 1-2 sekunder innan du sänker, fingrarna ska i golvet så långt bort från kroppen som möjligt innan du släpar in handen mot kroppen till startpositionen. Skifta kroppsvikten och sträck ut höger arm i stället.

Ryggen behåller sin neutrala position hela tiden, och skuldrorna är stabila.

De här övningarna kan du göra varje dag om du vill.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar