Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Packar för TV4

12 april 2015

I morgon bitti är jag med i Nyhetsmorgon på TV4. Temat är hur man kan bromsa åldrandet med träning.

En del av innehållet är fördelen att träna tung styrketräning. Så nu har jag plockat fram lite prylar som ska med. Helst hade jag så klart släpat med mig en olympisk skivstång med tillhörande vikter men det är lite opraktiskt att ha med i taxin dit. Och att sen släpa runt resten av dagen till kliniken och sedan hem igen… Så det blir annat.

Annons

2015-04-12 18.58.19

Det här är bra att ha saker som man lätt kan fixa tung träning med själv. Sandsäck, sandboll (eller sandkettlebell som vissa kallar den för), kettlebells liksom gummiband med varierbart motstånd.

2015-04-12 19.25.05

Gummibanden byter du enkelt. Varje handtag har plats för tre snoddar – olika färger olika tyngd. Otroligt praktiskt när man vill träna tungt och kunna belasta olika muskelgrupper olika mycket.

2015-04-12 19.27.22

Sandsäcken kan fyllas upp till 36 kilo (beroende på vilken sandsäck du köper) med sand. Sandbollen kan väga upp till 14 kilo. Kanonbra träning! Och enkel att ta med till landet på helgerna eller semestern. En vid öppning gör det lätt att fylla på, sanden ligger i tryggt förvar där inne och de stängs med både dragkedja och kardbolleknäppning – så man inte riskerar en mindre öken i vardagsrummet.

Utöver styrketräning så är tanken att jag ska prata om annan typ av träning också som kan påverkar kroppen positivt och ”bromsa” åldrandet. Men tiden i rutan brukar kännas så kort så man vet aldrig riktigt vad man hinner med. Vi får se imorgon. vid 8.15 är det tänkt att inslaget ska börja. En uppdatering kommer här på bloggen på eftermiddagen.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar