Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Panelhöna vid badet

4 juli 2012

I skrivande stund sitter jag som en panelhöna vid Nordpoolen – en badanläggning i Boden. Jag är här med mina barn och sambo på en norrlandstur till hans kusin och släktingar kring Luleå. Vi passade på när vi ändå är uppåt norrut – efter Åreturen.

Annons

Bild från Nordpoolens hemsida http://www.nordpoolen.com

 

Efter loppet i Åre kände jag mig pigg och stark. Men alltid efter tuffare träningspass – vilket det ju var i lördags – så är immunförsvaret lite dämpat i kroppen. Man pratar om ett öppet fönster – det är bara för bakterier och virus att traska in i kroppen. Så är det timmarna efter. Och just timmarna efter bjöd tävlingsledningen på en bankett med prisutdelning och film från dagens lopp. Alltid kul att se! Men inte så smart utifrån förkylningssynpunkt. Cirka 400-500 personer samlas på ett och samma ställe och delar virus och bakterier med varandra… Där fick väl en del virus fäste i mig.

Sen satt jag och min familj två dagar i bil med AC. Visst gjorde vi stopp, men det blev ändå några timmar i AC och det är något med ACn som gör att jag/man lätt blir förkyld. Jag kände redan första dagen att halsen blev som sandpapper. Och sen har det hållit i sig.

Så när resten roar sig i den fantastiskt fina badanläggningen sitter jag här och tittar på. Och bloggar (vilket ju i och för sig inte heller är så illa!). Bäst att ta det lugnt med en förkylning i kroppen. Framför allt när jag nu inte vill riskera att bli sämre. Jag vill bli frisk! NU! Så jag kan springa mitt maraton som jag har tänkt mig om 10 dagar.

Så ta det lugnt om du har förkylning i kroppen. Vänta med att träna tills det halsonda, ev feber och infektionskänslan försvunnit. Och när du sedan börjar igen: ta det lite lugnt första passet och se hur kroppen reagerar. Kram i sommarsolen!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar