Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Påskhelg och påskgodis

2 april 2015

I helgen väntas vi äta 530 ton godis, mestadels smågodis med betoning på socker. Det låter som helt otroliga siffror. 

 Självklart kan man äta godis emellanåt. Om man i vardagen äter bra och rör på sig spelar en helg ingen större roll.

Annons

Det är det vardagliga som ger störst effekt. Samtidigt kan man passa på att njuta av det man verkligen äter. Att välja bara gott godis som man gillar, i stället för att äta en massa halvgott som man kanske får i brist på annat. 

 Hos mig har min 12 åring själv bestämt sig för godisstopp sedan någon vecka. Han har länge tänkt på det eftersom han inte ser varför han ska äta godis: han gillar det inget speciellt – förutom sura saker – utan kan lika gärna äta annat och han tänker på alla kemikalier godiset som han gillar innehåller. Så han tog beslutet att inte äta godis en tid och se hur det känns. Samtidigt väljer han bort läsk, saft och annat. Skoj när det kommer helt från honom själv. 

  

 Så i år baserades påskäggen på färska blåbär, hallon och jordgubbar. 12 åringen fick sockerfritt tuggummi som han gillar och 10 åringen lite godis som han gillar. Och så lite annat smått och gott som de kan pyssla med. 

 Även 10 åringen blev jättenöjd över blandningen. Som han sa – han kommer nog äta så mycket godis ändå under helgen.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar