Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Pepsi som tar bort fett?

15 november 2012

Det handlar rätt mycket om mat och dryck här på min blogg just nu, jag vet. Men ibland blir det så. Just nu är det många rapporter om både det ena och det andra, och det är skoj att spegla.
De här gången är det Pepsi som lanserar en ny variant av sin dryck: Pepsi special. Drycken har inte hittat till oss än. Först ut är Japan.

Annons

Det som ska vara så speciellt med Pepsi Special är att den ska blockera fettet i måltiderna, så att en del av fettet inte tas upp utan åker ut med avföringen i stället. Drycken ska fungera på liknande sätt som Alli viktminskningspreparat som finns här i Sverige. Alli blockerar enzymer som bryter ned fettet, vilket gör att fettet i stället för att tas upp åker ut i toaletten.

Hur stor sådan effekt Pepsi Special har vet jag inte, jag ska leta mer info. Men OM Pepsi Special har effekt så måste man samtidigt se till att äta mindre fett i måltiderna. Att äta mycket fet mat – som en hamburgermåltid med pommes frites innebär att en större del fett blockeras i matspjälkningskanalen. Mer fett åker då ut med avföringen. Och fett i avföringen gör att det blir raketfart i tarmsystemet. Så det gäller att hålla sig nära en toalett när den feta, oljiga avföringen vill ut.

Men kanske är det mest ett reklamtrix. Tillsätt liiiite kemiska ämnen som kan blocker liiite fett. Det gör att reklamen inte ljuger. Men samtidigt blir effekten minimal.

Men med den här nya drycken häller vi i oss ännu mera kemiska ämnen. Något som jag definitivt inte tror är bra för oss. Vi får en cock-tail av kemi i oss redan som det är. Och Pepsi i originalutförande är inte heller direkt ren från kemi. Nu kommer ännu mer.

Vore det kanske inte en idé att istället se över vad man äter och hur mycket för att få balans i kroppen? Mer fibrer från grönsaker och frukter gör att magen känner sig mer mätt. Och att förse kroppen med NÄRING också. Inte bara kalorier och volym/bulk.

Näe, jag hoppas att Pepsi Special aldrig kommer till oss. Men vis av erfarenhet så lär den nog göra det ändå…

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar