Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Platt, mörkt, bländande

7 mars 2015

Jag tog en löptur här i Lund efter mina föreläsningar. Och i dag förstår jag varför man gärna lyssnar på musik när man springer.

Ett långsamt och lätt löppass stod på schemat. Det är nog de pass jag tycker är tråkigast och svårast att hålla rätt tempo i. Det blir lätt att kroppen vill springa på. Jag sprang mot Lomma. För er som inte har varit här kan jag berätta att landskapet är PLATT. Lååååånga raaaaaka sträckor där man ser flera kilometer fram. Och så ska man hålla långsamt tempo. Kroppen vill liksom bara springa på för att komma fram på de där raksträckorna.

Annons

Jag kan i dag verkligen förstå att man vill lyssna till musik eller annat när man är ute och springer. Annars brukar jag inte ha problem med att springa utan ljud men i dag hade det varit otroligt skönt att ha något att lyssna på.

Det var otroligt fint i Lomma och längs strandpromenaden mot Malmö.

 

Men på vägen tillbaka kan jag säga att jag inte hade några problem med att få tiden att gå. Jag kände mig som en riktig 08. Det blev mörkt på väg tillbaka och jag hade ingen pannlampa med mig.

Tack och lov hade jag min fina LEDlampa som reflex runt armen så jag i alla fall syntes för andra. Inköpt på Stadium för knappa 100 kronor. En kanoninvestering!

Men det fanns inte en enda gatlampa på vägen tillbaka. Helt mörkt. Förutom när det kom bilar vid bilvägen vid sidan av cykelbanan där jag sprang. Då blev man helt bländad och såg nästan inget alls.
Fast det var helt klart bättre att bli bländad än när det inte kom några bilar alls. Då kände jag mig som en liten rädd hare som sprang fram. Så fånigt egentligen för klockan var bara runt 19 på kvällen. Men eftersom jag inte känner till trakterna, helt kolsvart, inte en människa ute och så bara jag. Huuuu… Jag kan säga att jag då inte hade ro att hålla ett långsamt tempo i löpningen utan jag sprang alldeles för fort och på för hög pulsnivå.

Men i stort var rundan skön!

Så sammanfattningsvis:
* min förståelse för musik i lurar när man springer har helt klart ökat.
* jag förstår nyttan av ha pannlampa med mig… (det finns tydligen inte gatulampor överallt i hela landet ha ha haaa…)

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar