Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Plattare mage med rockring

24 augusti 2011

Jag får många frågor på rockringar och om de är effektiva. Ja, är mitt svar. Rockringarna tränar magens och ryggen muskler, liksom musklerna som går kring bäckenet. De nya rockringarna som väger något till några kilo innebär att du definitivt måste spänna magens djupa muskler när du rockar. Annars trycks rockringen in i magen på dig. Så de inre musklerna arbetar, vilket är bra. Och det är ju de inre musklerna som ska stärkas och aktiveras när du vill ha en plattare och fastare mage. Perfekt.

Annons

Själv använder jag mig just nu av en rockring som heter Hula Hoop och som väger 1,7 kilo. En mellantung rockring som gör att man kan rocka relativt länge. Vilket jag tycker är skönt. Och träningen kan verkligen ge träningsvärk i magen. Sååå skönt tycker jag! De gånger jag får det. Sedan finns det flera olika märken att köpa.

Det som även är praktiskt med de nya rockringarna är att du sätter ihop dem själv. De kommer alltså i delar som du enkelt sätter ihop till en hel ring. De gånger du inte använder den, och de gånger du åker på semester, kan du enkelt plocka ihop den och så den tar minimalt med plats.

Träna på att rocka åt båda hållen. Att röra höfterna sida-sida, framåt-bakåt och runt i ring.Prova att stå med parallella fötter och med en fot fram (som du givetvis växlar). Skoj och omväxlande. Och så kan du gå medan du rockar.

Så rocka på för en plattare mage!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar