Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Prova något nytt!

16 januari 2011

I helgen fick jag möjlighet att prova på Acroyoga! Det är som akrobatik och yoga i kombination. Tydligen har den utvecklats av just akrobater som ville ta akrobatiken till en ny nivå. Det var RIKTIGT skoj!

Annons

Varje gång jag provar något nytt så fascineras jag av hur skoj det är att utmana kroppen på nya sätt. Nu var det att samordna musklerna och kroppen till nya positioner, att spänna musklerna så kroppen blev stabil och kunde ligga kvar i alla positioner och att få hjärnan att förstå hur allt skulle ske. Så skoj!

I acroyoga så är den ena ovanför och ”flyger”. Här gäller det att spänna kroppen och vara så stabil det bara går. Om något slappnar av ramlar man garanterat ned. Den andra är basen och ligger på golvet. Och att vara bas var verkligen ingen vila! Oj, oj vad benen darrade efter några minuter med min 90-kilos partner ovanför mig. Riktigt bra träning. Och, oj, vad man direkt märkte sina obalanser i kroppen!

Jag säger inte att alla ska prova acroyoga (även om jag tror att de flesta skulle tycka det var ruskigt kul och utmanande), utan att man ska våga prova nya träningsformer med jämna mellanrum. Utmana sinnet och kroppen på nya sätt, och utveckla nya förmågor. Tänj lite på gränserna för vad du tror att du kan och vågar. Och upptäck att du har så mycket mer att ge. Starta på en nivå som är bra för dig, och utveckla sedan vidare. Jag har aldrig provat acroyoga innan, men vi startade enkelt och byggde sedan på för de som vill. Och jag och Jose ville.

Anta utmaningen att prova en ny motionsform under veckan som kommer.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar