Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Puckelbana och hinderbana

14 mars 2015

En riktigt solig och fin dag. Efter en stunds övertalning tittade även barnen upp från sina skärmar och ville gå ut och cykla. Årets första cykeltur! 

Ut i garaget och pumpa cyklar och kolla att allt funkar.

Annons

Och så iväg. 

 Vid Stureby skola här söder om Stockholm har de för några år sedan rustat upp och gjort om lekplatsen i anslutning till skola och förskola. En riktigt skoj sak är att de har byggt en ”puckelbana” där man kan cykla på höga kullar och skarpa kurvor.  I parken finns även en hinderbana med olika höjd/storlek på allt som ingår: en låg, en mellan och en hög. Otroligt skoj! Här brukar jag och mina barn köra parallellt. De vinner alltid :). Grenarna är armgång, upp och ned i en klätterställning, upp och ned för ett plank som man drar sig upp med ett rep och glider ned för en ”brandmannastång” på baksidan, och sen över respektive under häckar. Om man vill kan man fortsätta springa banan med balansmoment, hopp över bildäck, hopp från stubbe till stubbe. 

Alla gånger vi har varit där har det varit mycket folk, både barn och vuxna. Den enda vuxna som använt hinderbanan är jag. Någon gång har någon man cyklat på puckelbanan med sina barn. Hur kommer det sig att fler inte provar på? 

Kanonbra sätt att leka med barnen och samtidigt behålla sina fysiska kapaciteter. Hinderbanan kräver både rörlighet, smidighet, koordination, viss styrka, stabilitet och kontroll.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar