Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Räcker överkroppsträning som komplement till promenader?

21 juni 2012

Hej!
Om man vill få med hela kroppen i träningen – räcker det då att fokusera på överkroppen under gummibandsträningen om man utöver det promenerar 3,5-7 mil i veckan samt rockar rockring ca 3 ggr? Vet inte hur mycket träning promenader och rockring ger för t ex lår och rumpa (även om jag känt att jag blivit starkare i ben och vrister av promenaderna). Gissar också att en del övningar som kanske uttalat tränar armar/rygg även får med lite andra delar av kroppen också beroende på t ex hur man ska stå när man utför övningen osv?

Annons

Sedan undrar jag också över det där med variation. Har läst att det är viktigt för att kroppen inte ska vänja sig. Kan man köra samma gummibandspass under en vecka och därefter byta övningar eller ska man köra olika övningar varje gång?

Kul det där med att man kan ändra tempo under övningen, tycker ofta det står att man ska göra övningarna långsamt men det känns ju roligare att göra både och!

Mvh L

Hej!
När du promenerar använder du som sagt vader, lår och rumpa. Du blir lite starkare men mest uthållig. Rockring ger mest träning för mage och rygg.

Gummibandsövningarna kan du fokusera till överkroppen. Som tillägg skulle jag rekommendera några benövningar med egen kropp. Det kan vara knäböj (böj knäna och sitt ned) i snabbare tempo, utfall (ta ett kliv bakåt och sjunk ned, kom tillbaka) eller utfallshopp. För att göra det tyngre kan du hålla en vikt i händerna. Du kan enkelt göra en vikt hemma själv genom att fylla PETflaskor med sand eller vatten och liknande…

Utfall

Hoppa upp när du byter till utfall för andra benet så får du rejäl utmaning för benstyrka och för flåset

Å så knäböj.

Foton: www.cederman.se

 

För musklernas skull behöver du inte variera övningarna varje gång. Då räcker det att du växlar efter 10-12 träningspass. Däremot kan det vara skoj att variera så det känns roligare.

Lycka till!

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar