Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Rockar jag fel?

1 juni 2012

Hej!

Har just köpt en Hula Hoop och tycker det verkar jättekul! Men en sak undrar jag. Jag har två dagar i rad kört ca 10 minuter per gång. Känner mig lite öm ”utanpå” men har ingen träningsvärk. Betyder det att det inte tar? Gör jag något fel? Eftersom jag inte gjort det förut så tycker jag att jag borde känna av det.
Tacksam för svar!

Annons

Hej!
Jag får gratulera till din Hula Hoop! Visst är det rolig och bra träning.

Det är bra att starta med 10 minuter som du har gjort. Därefter kan du öka. Mitt tips är att du varierar din träning när du kör, som exempelvis:

– rocka åt båda hållen
– gå långsamt framåt samtidigt som du rockar
– stå med det ena benet framför det andra och rocka, byt därefter ben innan du byter håll på rockringen
– när du står med ett ben framför det andra: böj knäna lätt och sträva efter att hålla rockringen i rörelse genom att knycka med bäckenet framåt (typ ”jucka”). Då får magens muskler garanterat jobba.

Att du känner dig öm är för att rockringen faktiskt väger lite. Träningsvärk är inget mått på att träningen är effektiv. Du kan ha fullgod träningseffekt även utan träningsvärk. Så fortsätt bara träna.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar