Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Roligare träning

25 september 2011

”Hur kan jag göra träningen roligare?” Den frågan får jag ofta. ”Det känns så tungt att springa, hur kan det bli lättare och roligare?”

En viktig faktor tror jag är att fokusera på att det faktiskt ÄR kul. Redan nu! Jag säger inte att du ska hitta på och typ ljuga för dig själv. Det jag menar är att du kan välja att fokusera på det som funkar i kroppen. Känna där det känns bra och lätt.

Annons

Visst kan det vara bra att känna att benen känns som blyklumpar, armmusklerna svaga som filmjölk, andningen slår i botten… Men notera det mer utan att värdera. Gå sedan vidare till andra ställen i kroppen där det känns bra och stanna till där. Eller lär dig att tolka det du känner på ett nytt sätt. ”Nu jobbar jag verkligen med benen, nu stärks de” är en tanke när benen känns trötta och tunga. ”Perfekt för konditionen” när du kippar efter luft.

Genom att känna positiva saker i kroppen när vi tränar så blir träningen roligare. Genom att välja att hitta positiva saker så gör vi motionenmer angenäm. Testa nästa gång. Det kan behövas några gångers träning innan du kan fånga dina tankar direkt.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar