Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Samla dagljus

10 september 2012

Luften blir kyligare och det känns att sommaren definitivt är över för i år. Eller som någon sa: ”Var den någonsin här…”. Hur som helst så är det NU det är läge att ta tillvara de soliga och ljusa dagarna som erbjuds. Samla på sig dagsljus (jag vet att forskningen säger att man inte kan det  – men känslan är att det går att göra…) och samla på sig upplevelse av träning i dagsljus.

Annons

Höstens alla aktiviteter har nu börjat och du bör troligen ha kommit in i vardagsrutinerna. Även ur den synvinkeln är det perfekt med att motionera på en bra nivå nu. Det är viktigt att dina motionsrutiner också blir en del av vardagen – precis som barnens träning, jobbets möten och vad det nu må vara. Ofta låter vi vår egen träning hamna längst ned på listan. Plocka upp den i stället och prioritera den nu.

Så sträva efter att komma ut i det härliga vädret och uppiggande dagsljuset – i alla fall några gånger i veckan. Motionera utomhus och upplev naturens förändringar nu när vi går mot den färgsprakande hösten. Förhoppningsvis får vi en underbar höst med dagar med så där hög och klar luft som gör att man bara vill ut i skogen och springande flaxa med armar och ben och tjuta högt av glädje. Känner du igen känslan?

Själv älskar jag hösten och letar aktivt träning utomhus. Tänk, om några månader ligger snön tjock (förhoppningsvis) och det är kallt ute. Så passa på nu och njut av de varma dagarna som erbjuds, den kyliga luften på morgonen och möjligheten att få träna utomhus utan mössa och vantar. Det ska jag göra.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar