Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Seniormässa

16 oktober 2013

I dag var jag ute på Stockholmsmässan och gick runt på Seniormässan. Min tanke när jag åkte dit var: när räknas man som senior?

När jag var liten tyckte jag att man var senior redan vid 30 års åldern. Sen i 20 års åldern såg jag gränsen gå vid 50. Nu när 50 är nästa jämna som jag fyller (om 5 år) så känns den gränsen märklig. Är jag senior snart? Näääääe! Eller?

Annons

Det här med ålder är ju intressant, hur gränserna flyttas…

På seniormässan kände jag mig i alla fall mycket ung. Medelåldern var i alla fall mycket högre än 45. Där fanns många utställare kring resor, några kring operationer som ögonoperationer och åderbråck, en del om äldreboende som Attendo (fy bubblan säger jag bara för Attendo, efter den vanvård min mamma blev utsatt för när hon bodde hos dem några veckor i våras innan hon dog).

 

Men jag saknade motion och hälsa. Varför finns inga maskintillverkare på en sådan mässa? Eller träningskedjor? Seniorer har ju verkligen tid att träna på dagtid – en perfekt målgrupp att nå. Och visa upp att gymträning verkligen inte bara är för ungdomar och unga. För alla vet ju hur bra även äldre mår av regelbundet motion och att belasta skelett och muskler.

 

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar