Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Sin egen sämsta coach

28 oktober 2014

I dag var jag äntligen hos Martin Andrae, en sjukgymnast som håller till på Crossfit Solid här i Stockholm. Jag har väntat på tiden – mest för att jag själv har haft så fullt i mitt schema. Visst är det konstigt: man vet att man behöver gå någonstans och att man troligen får hjälp där, men ändå anser man att schemat är fullt så man måste vänta i flera veckor.

Annons

Nåja, i dag var jag hos Martin. Anledningen är min hälsena som jag ju känt av lite sedan i somras. Men samtidigt har det bara varit känningar – inget riktigt akut (ön i alla fall!) Jag tror hälsenan är en kompensation för något annat. Kanske att jag snedbelastade kroppen något är jag under våren och tidig sommar kände av mitt vänstra knä.

Martin granskade, testade och behandlade. Jag gillar när jag själv bara kan få vara ”patient” och att den som behandlar utför sina vanliga rutiner. Skönt att få någon annans kloka ögon och tankar på sin egen kropp. Man är själv sin sämsta coach :). Det är därför man behöver tränare omkring sig liksom folk som behandlar (oavsett vilken nivå eller kunskap man har själv).

Mjukt drog han, puttade, klämde och tryckte på ben och fötter. Kroppen kändes helt annorlunda efteråt. Häftig känsla. Även viss stramhet som jag haft i nacken på vänster sida försvann när kroppen nu balanserades upp nerifrån.

Vi får se hur det går. I dag har jag order om vila. Imorgon lite lätt träning för benen, men överkroppen kan jag träna om jag vill. Sen kan jag öka lite mer. Nästa vecka är det återbesök. Intressant som sagt!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar