Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Skarpt läge för nya vanorna

20 augusti 2013

Nu kör vardagen igång för många ”på riktigt”. Skolorna börjar under veckan och därmed återgår livet till vardagen. Mina barn hade skolstart i dag.

Det är nu som de nya sommarvanorna sätts på prov ”på riktigt”. Hur går det? Vad har du bestämt dig för att ta med till hösten? Och vad lämnar du kvar som en sommar-ovana?

Annons

Själv har jag morgonyogat 6 morgnar av 7 hittills, vilket jag är supernöjd med. Mitt mål är ju varannandag och allt däröver är bonus. Det här känns som en bra vana som jag har fått in och som kan sitta kvar, även när morgonrutinerna startar tidigare. Den modifiering jag kan göra är att korta ned och bara köra solhälsning A två omgångar per sida, som är kortare. Jag ska lägga ut här på bloggen hur solhälsningen ser ut såsom jag utför den. Liksom två andra bra morgonrörlighetsövningar (långt ord!).

Min morgonträning har jag hållt igång ända tills i går. I dag blir det lunchträning i stället. Morgonpassen fortsätter jag med under hösten de dagar som jag har ledigt. Eller om jag kanske tränar direkt barnen gått till skolan. Dock gillar jag inte att ändra matvanor till att inte äta frukost med barnen bara för att jag ska träna direkt efteråt. Jag vill gärna äta med mina barn och visa att det är en god vana. Så jag får se hur jag gör. De vet ju om sedan sommaren att jag har sprungit eller cyklat på morgonen så visst förstår de säkert om jag minskar ned min frukostmängd som jag äter med dem om jag berättar att jag ska ut på en runda direkt efteråt. Men ändå vill jag inte sluta äta med dem. Jag vill inte vara en mamma som kan uppfattas som ”banta” eller ”inte äta”. Frukost och middag är viktiga måltider som jag vill att man äter tillsammans. Om jag börjar skippa dem – varför kan inte killarna då också få skippa att äta av olika skäl… Vi får se hur det går.

Lycka till och berätta gärna hur det går för dig!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar