Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Skriva material och VARNING, VARNING

13 februari 2014

De här dagarna sitter jag mest framför min dator och skriver utbildningsmaterial. Jag ska i nästa vecka hålla den första 2 dagars utbildningen i MammaMage och gravidträning. Det är främst naprapater, sjukgymnaster och tränare som går denna utbildning för att lära sig hur man kan hjälpa gravida kvinnor, liksom nyblivna mammor att komma igång på bästa sätt.

Annons

 

Det finns en del forskning kring ämnet och jag har grottat ned mig i den de senaste åren. Nu sammanställer jag allt, fotar övningar och skriver material. Det finns inga bra och enkla böcker idag som behandlar ämnet så då skriver jag eget material.

 

 

Det är inte första gången jag skriver material. På den tiden (1990) när jag startade SAFE Education tillsammans med Staffan Perman och Jesper Magnusson skrev jag det mesta av kursmaterialet. Det samma när jag startade TheAcademy tillsammans med Staffan Perman år 2000.

Sen har jag skrivit mycket tillsammans med Glenn Bilby till våra gemensamma utbildningar Movement Quality inom vårt bolag Woxby. Här är det också träning och återträning för att få kontroll på rätt muskler i rätt tid. Samma tänk som det är för mammamagar.

 

20140213-124300.jpg
 

För att inte sitta för länge så har jag min Polar Loop på mig. Och visst har jag fått VARNING, VARNING. Efter en timmes sittande kommer det ett sms om att det är dags att gå upp och röra på sig. Superbra! Och så tränar jag ju.

20140213-124122.jpg

Men de där vardagliga små stegen här och där är inte så många just nu. För när jag väl förlorar mig i skrivandet så glömmer jag bort allt annat. Japp, även jag, fast jag jobbar med motion och hälsa och uppmanar alla att röra på sig lite och ofta. Det är därför det är så bra med enkla hjälpmedel, som Polar Loop, för att påminna sig själv.

Är du intresserad av utbildningen? Läs mer på mammamage.se under fliken ”Utbildning”

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar