Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Slankare vader

13 oktober 2010

Hej!
Jag vill ha slankare vader så att jag kan ha kjol lite oftare. Vilka övningar förelår du? Jag går på SATS så jag har även tillgång till maskiner. Dessutom är jag med i Viktväktarna och går sakta men stadigt ned i vikt./ Mvh Carina

Annons

Hej!

Härligt att du tränar regelbundet och att du går på Viktväktarna och är på väg mot din trivselvikt.

När det gäller vaderna så är det svårt att träna dem slankare. Vadernas muskler ser ut som de gör, utseendet är ärftligt. Ta en titt på dina föräldrar och nära släktingar så kan du se vilken vadtyp som ligger hos er.
Det går inte att träna musklerna att bli mer slanka. Så det finns inga speciella maskiner som du kan gå i eller träna med. Att konditionsträna är dock vanligen positivt eftersom den ökade blodcirkulationen gör att onödig vätska som kan samlas i vaderna lättare transporteras bort. Här är vardagsmotion perfekt. Rör dig så ofta som du kan. Stödstrumpor kan också hjälpa för att trycka upp vätskan högre upp i kroppen.
Sitt även med fötterna högt, gärna i höfthöjd så ofta som du kan. Detta för att hjälpa till att transportera bort vätskan.

I takt med att du går ned i vikt är dte möjligt att även vaderna minskar i omfång. En tung kropp kräver starkare vadmuskler,, det vill säga med störe omfång, för att bära upp kroppen. När kroppen blir lättare anpassar sig vadmusklerna till den nya kroppsvikten och kan minska i omfång.

Lycka till
Katarina

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar