Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Slarvmajor i sämre form

14 september 2010

Ja, en studie i USA har faktiskt visat att slarvmajor vanligen är i sämre form och är mindre sunda än ordningssamma personer. Vad det beror kan man bara spekulera i.

CB107858

Kanske det beror på att de ordningssamma verkligen tar sig för och motionerar när de har bestämt det. Och att de har lättare att strukturera sina motionspass och att följa planeringen. Slarvmajorna är mindre stukturerade och får inte tid för motion.

Annons

Eller så kanske det beror på att de ordningssamma får en massa gratismotion när de städar och plockar hemma och på olika platser omkring sig.  Eller att de får mer tid över när de har ordning på sina saker och inte behöver ägna en massa tid till att leta.
Fast med det senare resonemanget så borde slarvmajorna få en massa extramotion när de vimsar runt och försöker hitta sina prylar som de lagt på ett bra ställe – som de dock inte längre minns.

00432728

Eller så kanske det beror på både och.

Det viktiga är i alla fall att planera in sina motionspass så de blir av. Och sedan se till att prioritera den när dagen och tiden väl kommer. Det oavsett man är ordningssam eller slarvig. Här gäller det att skapa en ny vana.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar