Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Slit-och-släng

17 februari 2013

I dag har vi haft en leksaksloppisdag, jag och mina barn. Vi har rensat ut en massa leksaker här hemma, som bara legat och samlat damm de senaste åren. Och så har killarna äntligen börjat ta ned sina över 50 legobyggen som stått kortare eller längre tid.

Annons

De har älskat legobyggen i olika former. Helst ska det vara en beskrivning på en figur/sak som man kan följa och bygga upp. Sen har de även en stor låda med legobitar som de fritt byggt med.
Men när legobygget är klart så ska det stå orört. De har lekt en hel del med byggena, men sedan har de stått. INTE plocka sönder. Inte göra sönder. Inte tappa bort några bitar.

Men nu har de börjar kraja dem och lägga i påsar med originalbeskrivningen med. Och sälja. Så bra. Känns som det är dags nu.En del av byggena sparas så klart – de som de fortfarande leker med. Men många säljs.

En vanlig kommentar av de som kom och handlade idag var: VA!?! Är leksakerna hela! Böckerna/serietidningarna ser ju helt nya ut. Funkar de batteridrivna leksakerna? Går bilbanan? HUR kan legobyggena vara kompletta med riktig beskrivning (efter två killar)?

Den största förvåningen låg alltså i att barnen har tagit hand om sina leksaker. Att de inte har förstört dem utan vårdat dem. Själv blev jag förvånad över de kommentarerna. Är det konstigt?

Själv tycker jag det är viktigt att man tar hand om det som man har. Får  eller köper man leksaker så tar man så klart hand om dem, håller dem hela, vårdar dem. Att ha sönder, tappat bitar så de är oanvändbara, förstöra – det förstår jag inte alls. Jag tycker det är riktigt slöseri med resurser.

Det är verkligen sånt slit-och-släng samhälle som vi lever i. Köp/få, förbruka och släng. Ta hand om…?

Nu kan barnens gamla leksaker användas minst en omgång till. Perfekt. Lite mindre slitage på naturens resurser. Och mina barn lär sig att det lönar sig att ta hand om sina saker – dels blir andra barn glada över att få leka med dem nu, och dels tjänar de lite pengar (vi delar på intäkterna).

Nu blir det ihopplockning av mera lego, och så ett nytt Legoloppis nästa söndag. Och så fina barnböcker, hela årgångar av Bamsetidningar, bra dvd och pc-spel, leksaker…

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar