Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Sommarmotionera

10 juli 2010

Mitt i semestern, för många av oss i Sverige. Vad passar väl bättre då än att påminna om alla fina tillfällen som sommaren ger till motion!

Om du turistar på en ny ort eller i ett nytt land är promenader mellan sevärdheterna perfekta. Du hinner uppleva stämning och kultur samtidigt som du motionerar. Så sköna skor är nog den viktigaste prylen i väskan.

Annons

Cykla så ofta du kan. Nu har vädret dessutom varit otroligt fint i stora delar av landet så en svalkande cykeltur är udnerbart skönt.

Simma utomhus, gärna i sjön eller i bassäng. Simning är suverän motion för hela kroppen. Om du har barnen med, var uppmärksam på dem om de inte är simkunniga. Det har ju varit läskigt många olyckor nu i sommar.

Promenera eller jogga längs stranden. Ju lösare sand, desto bättre! Då får du snabbare effektiv träning. Så i stället för att bli irriterad över att du inte kommer någonvart – sök det jobbiga.

Rör dig som barnen. Prova att hänga med dina barn, eller grannens barn, under en dag. Du kommer att vara helt slut. Eller börja med en timme.

Låna studsmattan. I många trädgårdar finns det en studsmatta. Låna den och studsa en halvtimme. Perfekt träning för hela kroppen.

Leta rörelse. Bli en steg-jägare i sommar och leta aktivitet. Sitt när du brukar ligga, stå när du brukar sitta, gå när du brukar stå. Öka alltså vardagsmotionen.

Vila också! Unna dig både motion och vila. Då mår både kropp och sinne bra. Lagom dos av båda. Det ger en härlig sommarform!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar