Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Soppa – blev ju otroligt gott!

4 juni 2014

Mat som både smakar gott, är nyttig och dessutom enkel att laga är något som många av oss letar efter. Och efter helgen i Norge fick jag lite ny inspiration. Så i dag testade jag en otroligt god soppa.

Annons

20140604-205921-75561068.jpg
Här är soppan ”naturell” utan lax eller skinka.

Jag vet att det inte är ofta som jag har recept här på bloggen. Men här kommer ett. Så håll i er!

Broccoli och brysselkålsoppa med rökt lax
Jag tog två knippen/stånd broccoli som jag kokade i buljong tillsammans med 0,5 gul lök och en halv påse djupfryst brysselkål i lite vatten.Koka tills allt är mjukt.

Fram med mixerstaven och mixa allt slätt. I med salt och peppar och andra kryddor som man känner för. Jag tog lite blandning av chillipeppar + koriander, liksom citronpeppar. Mina barn gillade att hälla lite mjölk i soppan för att få den ”rundare”, själv åt jag utan mjölk.

I med varma bitar av rökt lax. Eller om man hellre vill ha bitar av rökt skinka.
Klart!

Till det var det morotsstavar att knapra på och lite bröd. Supergott och superenkelt. Som vanligt kan jag inte laga bara lite mat utan nu har jag soppa för ett helt kompani. H
Jag har inga exakta mängder av det jag tog utan blandade lite på känn. Ju mer broccoli, desto mer smak av det – och så klart tvärt om.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar