Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Sportigt sportlov

1 mars 2011

Den här veckan är det sportlov här i Stockholmstrakten. Ledigt från skola, fritids öppet och många barn lediga. Jag gillar tanken på det här lovet: att barnen ska vara lediga och hinna sporta. Perfekt. Rörelse behövs verkligen i vår vardag.

Annons

Det vore samtidigt intressant att undersöka hur många barn och unga som verkligen sportar på sportlovet. Ok, om man reser bort på skidsemester. Då är ju själva konceptet att vara ute och åka skidor. Men alla andra. Blir det sport. Eller blir det mest att titta på sport eller att hjälpa tevespelshjältarna att sporta?

 

Vissa barn och unga har många aktiviteter under veckan. Vilket lätt leder till att föräldrarna blir passiva åskådare.

Min tanke är hur DU ska få ett sportigt sportlov den här veckan – oavsett du har barn eller inte, oavsett du bor i Stockholm eller inte. Hur kan du göra för att bli mer rörlig? Hur kan du göra om du tittar på när barnen tränar – hur kan du också passa på att röra dig samtidigt?

Så veckans utmaning är rörelse och sport. Som man utövar själv.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar