Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Sportlov och bra prylar

21 februari 2015

Nästa vecka är det sportlov här i Stockholm. För oss blir det skidåkning i Lindvallen. Otroligt skönt! Sälen är lite lagom långt bort från Stockholm – framför allt för barnen – och de har helt okej backar. Fast killarna börjar blir så bra nu, och stora, att de kan uppskatta en skidresa lite längre bort nästa år. Vi får se.
Vi åker allihopa, men katterna blir kvar hemma eftersom jag har inneboende som är kvar hemma i huset och snälla grannar som hjälper till med kissarna.

Annons

Mina måste-ha-saker när jag åker på skidsemester:
* Bra underställ! Ge en värmande torr känsla mot huden fast du ibland svettas och ibland blir lite ruggig i liften.

 

(null)
Jag plockar med Ullmax prylar – Merinounderställ som värmer extra och så vanligt underställ i mer funktionsmaterial.

* värmande lager utanpå
Ska ge värme och fortsätta att transportera bort värme och fukt från huden och understället.

(null)

Favoriter just nu är även här Ullmax.

 

* Sportglasögon/skidglasögon
Så här på vårkanten använder jag mest sportglasögon även när jag är i skidbacken. De
– sitter bra
– håller fartvinden borta från ögonen (jepp, jag åker ju så ruskigt fort i backarna…)
– stoppar blåst mot ögonen (så ögonen inte tåras och linserna simmar iväg)
– ökar sikten (ger ökad kontrast – perfekt för mig med halvkass syn från början)
– imfria (om man använder rätt linser)

IMG_1821

Jag har mina X-Kross, där jag väljer linserna Winter thermo som är imfria. Mina har lätt orange färg för att öka kontrasten. Funkar faktiskt lika bra när det gnistrar starkt av solen i snön som när det är mulet och skumt.

* Bra skalplagg ytterst

 

Jag har en favorit i min Moverjacka sedan några år.

 

*Bra mössa så klart – och en bra hjälm! Jag är inte så mycket för det där att låna hjälm med tanke på alla som svettats i dem tidigare, men att använda hjälm är ju ett måste i backen.

 

* Kom ihåg att lägga med bra sportbehå och värmande trosor och strumpor. Bomull allra längst in är verkligen inte skönt om man blir svettig och huttrig om vartannat.

(null)

 

(null)

Swegmark är favoritbehå för mig. Och sen är ju Ullmaxtrosor fantastiskt sköna. Inte snygga. Inte ”hotta”. Men sååååå värmande sköna.

20131121-185535.jpg

 

* Självklart åker några lätta gummiband med i packningen för att kunna sköta prehabträningen som vanligt även när jag är på resa. Dessutom tar jag lite tyngre gummiband med mig så jag kan köra mer styrka.

(null)

 

I Lindvallen är ju ett besök på Experium ett måste med vattenrutschbanor så självklart åker badkläder med. Och träningskläder för något konditionspass på SATS.

 

Jag har favoriter i Röhnisch och i Casall.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar