Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Vinter och däckbytardags

29 november 2012

Jo, visst kom det en massa snö under natten. När vi klev upp på morgonen rusade mina barn glatt skuttande uppför trappan och tjoade – ”Det snöar, det snöar! Kolla helt VITT!” Och mycket riktigt. Det blaskiga från igår hade lyckats omvandlas till snö. Ok, dags att byta till vinterdäck på bilen…

Annons

Så eftermiddagen har gått åt till att byta däck. Självklart kan jag lämna in bilen på verkstad och få det gjort, men samtidigt så gillar jag att veta hur jag byter däck själv. Jag tror liksom inte att den gång jag får punka så befinner jag mig precis utanför en däckverkstad eller mack, utan i stället står jag nog ensam på en skogsväg någonstans mitt i natten med gråtande barn och hällregn… 🙂 Och att då inte veta hur man gör – det blir mindre roligt.

 

Så jag byter mina däck själv. Jag tar gärna hjälp av sambo om det går, men jag vill i alla fall göra ett eller några däck själv.  Så jag minns.

Samtidigt är det skönt att känna att kroppen orkar stå i konstiga positioner och samtidigt trycka, dra, vrida och lyfta saker. Det är ju sånt här som jag tränar för – att orka med saker i vardagen. Och det är så skönt att inte få ont någonstans och att (i alla fall inte hittills) få träningsvärk. Utan kroppen fungerar som den ska.

Nu har jag skrubbat mina händer med en borste för att få bort den svarta oljan. Jag ska på ett nätverksmöte ikväll och där tror jag inte att olja under naglarna och på fingrarna riktigt passar in.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar