Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Stora lår och stor rumpa

15 augusti 2011

Jag har väldigt stora lår och en hemskt stor rumpa vilket är väldigt jobbig. Även över höfterna har jag mycket fett. Jag ska börja gymma om en vecka och då undrar jag och löpbandet är ett av de enklaste sätten att få bort en hel del fett?

Annons

Sedan har jag mina höfter som jag inte alls är bästa vän med. Jag kan inte ha tighta jens längre då jeansen skär in i ”fettet”. Har du några tips får du mer än gärna svara !

Hej!

För att gå ned i vikt är det bra med konditionsträning. Då förbränns många kalorier varje minut under tiden du tränar vilket innebär att du snabbare får ett underskott som visar sig i lägre vikt. Så konditionsträning nu i början är bra. Ju fler stora muskler du arbetar med under konditionspasset desto fler kalorier förbränns.

Om du ska börja på ett gym så är även styrketräning bra för att bygga upp muskler. Musklerna i kroppen ökar grundförbränningen i kroppen, så du förbränner fler kalorier varje minut, dygnet runt oavsett du tränar eller vilar. Att bygga muskler tar dock en stund och du får räkna med några veckor till någon månad innan musklerna börjar tillväxa. Innan dess blir du dock starkare och du lär dig utnyttja de muskler som du har mer effektivt. Fortsätt styrketräna så muskelmassan ökar. Det ger en fastare kropp och högre förbränning.

Kombinera träningen med sund mat.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar