Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Svårt att andas

29 mars 2015

Alla grejer packade, väskan stängd. Ned till receptionen och checka ut från hotellet. Jag ser att Marit sitter utanför i bilen och väntar på mig för att åka till mässan igen för sista dagen den här helgen. Jag ska bara lämna väskan i bagagerummet.

Annons

Det är lite trångt där inne och några väskor står i vägen rakt fram. Jag ser en ledig plats för min väska längre in till vänster. Framför platsen står en stor pirra  och en stor väska. Inga problem tänker jag när jag bestämmer mig för att lyfta in min väska så det går fortare i stället för att rulla ut de andra sakerna. Hej och hå, upp med väskan. Och så långsamt ned.

Jag står med kroppen vriden åt höger och böjd framåt då jag känner hur ett revbenen vrids till på vänster sida av bröstkorgen och låser sig. Där står jag snett böjd och vriden framåt med en revbenslåsning. Aj aj aj. Rätar långsamt på kroppen och då låser det sig rejält. Förbaskade revben! Jag kan knappt stå upprätt. Inte vrida kroppen åt något håll, inte böja åt sidan eller bakåt. Och jag kan inte andas normalt längre. En rejäl storlåsning alltså. Så irriterande onödigt!

Jag ska ju ha två presentationer om MammaMage på scenerna i dag med. Och en massa besökare i montern som vi ska testa på mattorna på golvet. Upp och ned hela dagen. Och här står jag och kan inte böja kroppen åt något håll. Inte ens andas normalt.

Då är man glad att man har naprapater med sig i montern. Snälla Maria Berg hjälper mig. Jag får ligga på golvet i amningsrummet och Maria får bort någon låsning, och masserar de krampande musklerna längs ryggens vänstra sida. Så skönt. Det värsta är borta i alla fall. Jag kan andas och jag kan röra mig igen.

Min vän blir min vattenflaska idag. Med jämna mellanrum lägger jag mig över den, typ som en triggerpunktrulle, och sträcker ut och andas djupt. Illamående kommer när man ligger i ytterläget men det släpper så himla skönt efteråt.

Tusen tack Maria! Du är en ängel. Och tack vattenflaskan. Det gick fint på scenerna i dag också! Jag känner lite av låsningen fortfarande men det kommer nog att släppa allt mer.

I kväll blir det Percutane liniment och spikmatta. Och så ska jag se om jag kan få en ”date” med bästa David Felhendler på Löparakuten. Hans magiska händer får bort de mest envisa låsningar och i morgon när det mest akuta har lagt sig släpper kroppen vanligen efter bättre.

Löparakuten David Felhendler

2015-02-04 11.57.53-1

I bland (läs ofta) är det bättre att saker får ta någon minut längre. Men idag blev det fort och fel när jag lyfte väskan. Att jag inte lär mig. Jag tror jag är Stålkvinnan.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar