Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Svett, löpning, sol och festligt!

9 juni 2011

Ja, då var gårdagens Blodomlopp avklarat.  Fem kilometer i riktigt värmande sommarsol, fastän starten var 17.30 på kvällen. Svag vind och en underskön bana längs Djurgården här i Stockholm. För att ta mig dit blev det 12 kilometer cykling. Stockholms stad är nämligen som en stor parkeringsplats nu när alla flak med firande studenter är ute på vägarna. Så det blev en skön uppvärmande cykeltur.

Annons

Här är chefredaktören Liselotte, jag, Sanna Nielsen och Lotta klara för start.

När det är så varmt är det viktigt att dricka ordentligt lite grann under hela dagen. Det gäller att starta med påfyllda vätskedepåer. Då behöver du egentligen inte så mycket vatten under tiden du springer – om det bara rör sig om 5 kilometer. Vid längre sträckor blir vattnet desto viktigare. Men de dammiga vägarna i början gjorde munnen snustorr så redan efter en kilometer så längtade jag till vätskekontrollen, som låg vid 2 kilometer.

Jag själv ser mig som en vanlig motionärslöpare. Visst har jag sprunigt större delen av mitt liv, och motionerat på olika sätt men jag är inte extrem på något sätt. Så jag tänkte att jag ställer mig i den främre delen av startfältet. Inte för långt fram så jag blir en stoppkloss. Men det visade sig var lite fel tänkt. Jag skulle stått MYCKET längre fram. De första två kilometrarna blev en slalombana för att ta mig förbi de som gick och småjoggade. Sen vid tre kilometer kändes det som att de andra runt mig sprang i samma tempo som jag. Men då var ju halva loppet klart.

Nåja, vädret var fantastiskt och omgivningen underbar: fina båtar, grönska och vatten, svanar som låg och guppade. Mmmmm. Jag tog rygg på en man som verkade hålla ett jämnt och bra tempo och så var det bara att springa med.

Sluttiden för mig blev 26.41 på 5,4 kilometer. Det innebar att jag korsade mållinjen som kvinna nr 49 i startfältet om över 1300 kvinnor Rätt bra med tanke på att första kilometern avverkades i gå- och lätt joggingtempo.

 

Efteråt kom den fina picknicken fram och vi satt alla och mumsade på lax och tillbehör. Mmmm. Sen var det dags för cykeltur hem och hämta barnen. Sammanfattning: riktigt skoj och riktigt skönt. Kan verkligen tänka mig att göra om!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar