Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Svullen mage!

18 mars 2011

Jag är hyfsat vältränad men har problem med min mage.( har du hört den förr??) Den blir oftast lite svullen under dagen.
Har du några bra tips på vad jag kan göra för att träna min mage att ”platta till sig lite”? Övningar som man kanske kan göra varje dag hemma tex förutom gymet som jag brukar gå på. Springer en hel del också men magen finns alltid där. Jag vet ju att man inte kan träna bort fett från magen utan att kombinera kosten, men som sagt – har du några tips till mig?/ Mvh Ebba

Annons

Hej!
Tack för din fråga. När magen svullnar under dagen beror det många gånger på något som man äter, som man inte riktigt tål. Här rekommenderar jag digatt läsa vår dietist, Susannes, inlägg här på bloggen. Säkert hittar du något där. Sriv annars direkt till henne och fråga. Livsmedel som jag upplever att många kan bli svullna i magen av är vitt mjöl, socker, laktos (mjölksocker) och om man äter mycket av exempelvis bönor, linser, ärtor, lök eller kål som man inte är van vid.

Så mitt tips är att se över VAD du äter, lik väl som hur mycket. Troligen är det inte mängden mat som gör dig svullen – svullnheten är inte fett. I stället är det vad du äter som är viktigt.

På hemmaplan kan du göra mycket för att aktivera de djupa magmusklerna,som är de muskler som håller in midjan och plattar till. Stå exempelvis på ett ben när du borstar tänderna. Perfekt magträning! Byt ben emellanåt så du tränar båda sidor.

En annan favoritövning är om du sitter vi ett bord eller en boll. Sitt upprät med ryggen i neutral position, sitt nära bollen eller bordet. Placera händerna på bordet/bollen med lillfingersidan nedåt. Armarna är sträckta och skuldrorna sänkta. Tryck långsamt och lätt ned händerna i bordet. Känn hur området under naveln spänns och dras in. (om inte detta sker kanske du måste dra in naveln litet lätt innan du trycker ned händerna i bordet). Håll kvar 4-6 sekunder, släpp kontrollerat och upprepa.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar