Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Tänk om, tänk nytt

14 april 2012

14 april och riktigt aprilväder här i Stockholm. När jag tittade ut genom fönstret imorse trodde jag nästan att jag drömde: utanför låg snön tjock på marken, tak och bilar och det föll ett vitt tjockt täcke ned från himlen. Var det sant? I april! Mer snö än i december. Men så var det. Riktigt aprilväder.

Annons

På Facebook såg jag att man i södra delarna av landet satt ute och solade, gick barfota i sanden och fixade i trädgården medan vi skottade snö. Så olika det kan vara!

Min planering för dagen var ett tuffare träningspass med min partner: cykla och springa om vartannat i den slalombacke som finns att tillgå här nära Stockholm: Hammarbybacken. Inte så lång men det funkar ändå. Ett längre pass var planerat: 90-120 minuter. Om du undrar så tränar jag just nu inför två stora utmaningar i sommar. Lite som utmaningar ”en-gång-i-livet”. Det är Åre Extreme den 30 juni (26 km forspaddling, 16 km fjällöpning som är upp och ned för Åreskutan, och 36 km mountainbikecykling i terräng) och Jubileumsmaraton i Stockholm den 14 juli (cirka 40 km löpning). Så min träning är inriktad på mängd just nu. Om du vill följa min träning mot dessa mål kan du läsa lite mer på min andra blogg.

Nåväl: idag var det planerat cykling i Hammarbybacken. Men med några decimeter blötsnö funkade det inte. Inte heller löpningen. Så det blev till att tänka om och tänka nytt.

Tack och lov har jag en massa enkla och roliga träningsredskap här hemma. Och en fantastisk partner som sparrar. Så det blev intervallträning på hemmaplan tills rutorna var immiga på insidan.

Det jag menar är att det alltid är bra att ha en reservplan till sin träning. Så att man inte bara står där och det blir inget alls om den första planen inte går att genomföra. Som mitt pass i Hammarbybacken idag. Om man har några andra alternativ så kan man lätt ändra. Så man i alla fall tränar något, i stället för ingenting alls.

Skön helg!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar