Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Tänk sån förmån!

12 september 2011

Idag deltog jag på ett Crossfit pass på lunchen. Det är en träningsform där man kombinerar två övningar med varandra och kör ett visst antal av varje övning. Det kan vara att man kombinerar övningarna dips och knäböj med upphopp.  Du utför exempelvis 21 repetitioner av vardera övning, direkt följt av 15 av vardera övning och avslutar med 9 av vardera övning. En kort paus med nya instruktioner och nya övningar.

Annons

I dag blev passet lite mer av cirkelträning. Kom på mig själv med att verkligen gilla när andningen går i botten. När musklerna skriker av mjölksyra. När armarna stumnar och bara kan inte göra en enda gång till av övningen – trots att hjärnan ropar ”lyft!”. När fötterna blir så tunga att lyfta upp i upphoppet på bänken. Och känslan efteråt. Hela kroppen har fått arbeta hårt. Eller så hårt som du själv vill. Jag gillar ju att köra på ordentligt. Lugn och tung. Så känns kroppen. Varje muskel känns. Du är varm och mjuk i musklerna. Känner dig nöjd över din prestation, din arbetsinsats.

Det är ju precis det här som kroppen är till för. Att användas i en massa olika rörelser, en massa olika utmaningar och kvaliteter.

Sen vatten, något att tugga på. Och så mat.

Jag brukar tänka på hur förmånligt det är att ha möjlighet att kunna använda min kropp på detta sättet. Att kunna använda kroppen. Att ha upptäckt glädjen i rörelsen, glädjen i arbetet. Tänk den som inte har upptäckt träning, rörelse och motion. Tänk den som inte kan. Jag är lyckligt lottad. Och jag njuter av möjligheten. Och ser till att utnyttja den, så klart på ett smart sätt. Tänk vilken härlig känsla: att få jobba ordentligt med kroppen. Mmmmmm

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar