Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Tillbaka till vardagen

21 augusti 2011

Ja, då börjar sommarlov och semestrar ta slut för de flesta av oss. Skolorna börjar på måndag och det mesta brukar då återgå till vardagen. Kvar finns förhoppningsvis sköna minnen och en härlig känsla i kroppen.

Annons

Hur mår du så här efter semestern?
Själv känner jag mig i en bättre form än innan ledigheten, jag är stark och lätt i kroppen, fylld av energi. Precis så som jag hade tänkt mig att jag skulle må efter ledigheten. Jag tror faktiskt min form är lite bättre än innan lovet. Och en extra härlig känsla ger fortfarande minnet av att jag en eftermiddag sprang 20 kilometer i ett hyfsat bra tempo (5 minuter per kilometer genom hela rundan). Och jag kände mig stark och mådde bra både under och efter. Jag som mest sprungit kring 14-15 kilometer de senaste åren, så 20 kilometer var lite längre än vanligt. Och det gick så bra. Jag hade sånt skönt flyt!

En del av de som jag pratat med i dagarna känner sig i stället lite tyngre i kroppen, lite mer otränade än innan ledigheten, känner av glassarna som lagt sig runt midjan och andningen som känns tyngre i uppförsbackarna.

Hur du än känner dig så är det värt en eftertanke. Strunta i att värdera och säga om det är bra eller dåligt. Låt det bara vara som det är. Och dra lärdom av det till nästa ledighet. Om du har lagt på dig några kilon och har tappat i form så är frågan om det var värt det. Kilona har ju hamnat där av lite mer mat, lite mer dryck, lite mer snacks och troligen lite mindre rörelse. Var det värt det? Och är det värt känslan som du bär på nu? Välj själv. Och minns din känsla och ditt beslut till nästa ledighet. Om det inte var värt det – hur ska du göra så du inte hamnar där nästa gång?

Nästa fråga är hur du nu ska starta vardagen. Kör direkt igång med goda vanor så du bygger in hälsa och god form i vardagen. Vänta inte på bättre tider eller tills allt lugnat ned sig. Tänk om det inte gör det. Så satsa på dig själv – och därigenom även på din omgivning – och ta tag i det goda vanorna direkt! Kom igen! Kom igång! Och älska det!

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar