Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Träna tillsammans med barnen

31 maj 2011

Ikväll var det en härlig vår/sommarkväll här i Stockholm. Solen värmde fortfarande vid 19-tiden och det blåste lite lätt och virvlande. Jag föreslog för mina killar (6 och 8 år) att vi skulle åka till utegymmet som finns nära Hellasgården här  i Stockholm och de nappade direkt. Jaaaa! Ropade de och bytte om till träningskläder.

Annons

De gick armgång, hängde i redskapen som skulle dras ned (eftersom de väger så lite själva), hoppade över och kröp under pinnar och redskap, gjorde dips, räckhäv, magövningar OCH byggde en koja. Runt runt runt tränade de med mig. Och så upp i skogen för koj-byggande.

En riktigt härlig och mysig kväll! Jag fick träna. OCH umgås med mina fina barn. Och de fick leka och träna med mig. Lekfullt och nyttigt på en gång. Sen åkte vi hem och smaskade på en fruktsallad. Mmmmm!

Fundera på hur du kan träna tillsammans med barnen, istället för att tänka på ”vad du ska göra av barnen” när du tränar själv. Det finns så mycket skoj man kan göra tillsammans. Bara man tänker efter. Och tänk, vilken fin upplevelse du lär dem: att träning är en naturlig del av vardagen. Och att det är skoj!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar