Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Träna upp liksidighet

13 mars 2013

Hej!
Har gymmat nu i två månader och märker en stor muskelvolym ökning. Men problemet är att min högra (biecps+triceps) omkrets är ca 2 cm större än min vänstra arm. Den högra axeln är också mycket större.

Annons

Hur ska jag träna för att jämna ut dem?

Tack för din fråga! Skoj du märker att musklerna svarar bra.

Frågan är om du använder dina armar olika i vardagen och det är det som ger en skillnad i muskeluppbyggnad. Triggas exempelvis höger arm mer i vardagen så växer den o blir större.

För att träna upp en liksidighet kan du exempelvis träna bicepscurl med en hand i taget, börja med vänster, träna höger och så vänster en omgång till. Det är ett set. Sen upprepar du det igen vä/hö/vä. Det ger att vänster tränas dubbelt så mycket.

Jag skulle även gå till en naprapat eller sjukgymnast för att kolla att det inte finns låsningar i exv ryggraden som påverkar muskelfunktionen.

Lycka till!

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar