Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Träna varje dag på crosstrainern?

20 september 2011

Hej Katarina! Jag försöker gå ner i vikt! Är i grunden otroligt vältränad men har under de senaste halvåret lagt på mig kilon Jag går på gym 5/6 ggr i veckan och då jag är där så använder jag mig i stor sett bara av crosstrainern. Jag ser överallt att man inte ska träna varje dag eftersom att musklerna måste få återhämta sig. Gäller detsamma för träning med crosstrainern? Kan jag träna en timme på crosstrainern varje dag? Tacksam för svar!

Annons

Hej!
Tack för din fråga. Ja, när du tränar konditionsträning på en crosstrainer så kan du under en period på någon månader träna varje dag. Att styrketräna är däremot inget som du bör göra varje dag – i alla fall inte om du tränar hela kroppen varje gång.

Med crosstrainern tränar du mest konditionen och det går bra, så länge som du mår bra och inte får ont. Tänk dock på att variera programmen och hur hårt du tränar mellan dina träningsdagar.
Om du vill minska fett mängden i kroppen är det även bra att styrketräna så du får mer muskler. Den här typen av träning bygger upp kroppen och du får höjer förbränningen dygnet runt. I kombination med konditionsträning får du ett komplett program. Samtidigt minskar risken att du skadas eller överbelastas när du tränar olika saker.

Så mitt tips är att börja lägga in ett styrkepass i veckan också, som du sedan kan utöka till två pass. Det hjälper kroppen att tappa fett, och du får en starkare och fastare kropp på köpet.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar