Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Träning för spinalstenos och nervrotsmärta i ryggen

8 september 2010

Hej!
har opererats för spinal stenos i L5 nervern i ryggen  februari-10 op gick bra men nu några månader efter har jag även fått en Blockad lagd på L4 nervern p.g.a att jag har smärta i benet när jag går o står och problem med sätesmusklen känns precis som en knöl man sitter så det är inte så kul precis har blivit väldigt stel i kroppen känns det som o rädd att jag ska göra några fel så att smärtan förvärras. Hoppas du förstår mig o kan ge mig några råd. MVH Ulla

Annons

Hej!
Jag hoppas att du har fått hjälp med smärtan och rehabiliteringen.
När det gäller skador som denna så varken vågar eller kan jag ge några rekommendationer per mejl eller webbsida. För att ge dig bra råd som hjälper dig måste jag/någon annan undersöka dig och se hur du rör dig och vilka rörelser som är okontrollerade coh vilka som du kanske har för mycket av – då menar jag vilka muskler som kanske inte orkar eller förmår stabilisera dina kotor på bästa sätt.

För att kunna röra sig på bästa sätt – oavsett man är skadad eller inte – så krävs att de djupaste små musklerna fungerar som de ska. De här små musklerna ska orka styra rörelser, bromsa andra och hålla exv kotorna på plats så du kan arbeta med mer kraftfulla muskler när du exempelvis går eller joggar.

Jag rekommenderar dig att söka en sjukgymnast med OMT steg 3 utbildning som kan rörelsetesta dig ordentligt. Eller en sjukgymnast eller liknande terapeut som har gått kurser för Kinetic Control. Här tittar man just på rörelseapparaten och ser vilka rörelser som behöver kontrolleras eller stärkas.

Jag hoppas du förstår mitt resonemang. Att försöka ge råd på distans utan att ha sett dig kan innebära att jag ger dig helt fel tips och därmed får du mer ont. Du behöver verkligen hjälp av en kunnig person som kan undersöka dig ordentligt.

Lycka till
Katarina

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar