Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Motion och förkylning

21 februari 2011

”Ska jag träna eller inte? Jag känner att något är på gång i kroppen och känner mig så där småvarm. Och som om jag har bomull i huvudet. Ska jag träna ändå. Kanske det går bort… Och så känner jag mig så ”dålig” när jag inte tränar. Det dåliga samvetet dyker upp direkt.”

Annons

Det här var sa tjej på tunnelbanan idag till sin kompis. Och jag kunde inte låta bli att smyglyssna. Tack och lov hade hon en klok kompis!

Om du känner på dig att något är på gång i kroppen. En  infektion eller någon form av sjukdom så ska du INTE träna ett pass. Om du absolut måste röra på dig så ta en promenad i måttligt tempo och känn verkligen efter hur kroppen reagerar. Om pulsen rusar och du blir onormalt varm eller trött så går du hem och vilar i stället. Att träna med infektion eller sjukdom i kroppen kan leda till allvarliga följder och du kan bli riktigt sjuk. Så ta det lugnt om du känner att något är på gång.

Fortsätt att träna så länge som du är frisk. Motionen kan även göra att du inte blir sjuk. Ät mycket näringsrik mat och mycket råa frukter, grönsaker och groddar. Tillsätt någon produkt med goda bakterier för tarmen som Actimel eller liknande. Bra tarmflora stärker immunförsvaret.

Men känner du dig sjuk, ta det lugnt som sagt, både med styrketräning och med kondition. Om du vilar en dag kanske kroppen hinner återhämta sig och sjukdomen inte ens bryter ut. Men om du skulle träna kan du bli riktigt sjuk.

Så var smart i sådana här tider när det känns som om var och varannan i omgivningen är febrig, förkyld eller ligger däckad.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar