Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Träningsvärk i magen!

22 juni 2011

Imorse vaknade jag upp och upptäckte direkt en skööön känsla! Jag har lite träningsvärk i magen! Åh, så skönt! Det var länge sedan jag hade träningsvärk i kroppen, och framför allt i magen. Jag verkligen gillar känslan av träningsvärk. Det känns att man har gjort något.

Annons

Vad jag har gjort för att få den sköna känslan? Jag vet inte riktigt. Men någon övning är det under måndagens cirkelträning och tisdagens boxfys pass (aerobox) som har utmanat musklerna på ett nytt och lite ovant sätt.

Jag vet att träningsvärk inte är något som man måste sträva efter för att få effektiv träning. Du kan ha fullgod effekt även utan träningsvärk. Träningsvärken uppkommer av just ovana rörelser och framför allt om musklerna måste hålla emot extra hårt i exempelvis nedförsbackar eller när vikter sänks. Då reagerar vanligen musklerna med att vilka stärka sig vilket ger träningsvärk 2-3 dagar efteråt.

Är det farligt att träna med träningsvärk? Nej, inte om du känner efter innan hur hårt du kan ta i. Om du har grym träningsvärk i precis varenda muskel i hela kroppen så du känner dig nästan inflammerad, är hård och tuff träningen mindre bra. Och det är svårt att pressa sig till den då också! Men lättare träning är bara positiv.

Så idag blir det lite löpning.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar