Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Trendspaning på mässan

18 november 2010

Ja, då var mässan Allt för hälsan över för det här året. Trenderna inom träning kan kanske sammanfattas som:

* lekfull träning: träna kroppen samtidigt som du leker fram rörelse. Ja, så kanske man kan sammanfatta trenden med parkour och roliga redskap. Parkour handlar om att ta sig över de hinder som dyker upp när man är ute och springer på ett så enkelt sätt som möjligt och så smidigt som möjligt. De riktiga utövarna flyter verkligen över bänkar, hinder och trappor. På mässan visades redskap upp som kan användas för träning liknande parkour. Skoj!

Annons

* instabilitet håller i sig: årets nyhet på det instabila temat var vattenfyllda pilatesbollar och säckar. Det innebär att vattnet skvimpar omkring inuti bollen när du lyfter den eller rör den. Perfekt! På den klubb där jag tränar och jobbar clubbim.se har vi fyllt våra bollar med vatten det senaste året, så det kändes inte jättenytt. Men som ett redskap för alla är det nog nytt.

* kombinationer och dans: piloxing där man kombinerar pilatex och box är en ny trend. Man tar två bra saker, skalar ned dem och sätter ihop dem så vips får man något nytt och (ännu?) bättre. En annan trend är dans, som zumba. Fast nog liknar det disco-aerobics som vi körde på 80-talet – bara i ny tappning.

* yoga i olika former. Trenden att träna även insidan håller i sig. Både gamla och nya yogaformer är populärt.

Förutom detta som presenterades på mässan så är all utomhusträning inne. All form av löpning fritt i skogen, mountainbike, utegym med stockar och stenar och egen-kroppsträning är trendigt. Bara att applådera säger jag. Använd din kropp till det den är gjord för så mår den bra. Starta på en nivå som passar din träningsgrad idag och öka sedan stegvis så får du en kropp som orkar med belastning.

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar