Katarina Woxnerud är en av Sveriges mest välkända fitnessprofiler. Här svarar hon på frågor och tipsar om bästa prylarna, träningen och övningarna för dig som vill förbättra formen. Katarina ger dig alltid senaste nytt inom träning och motion.

Annons

Trithlonbok – för den nyfikna

15 juli 2014

Jag har nu fått boken ”Triathlon – den kompletta handboken, när du vill bli snabbare och starkare” genomläst av Pär Hansson, som är precis rätt målgrupp för boken.

20140623-215637-78997178.jpg

Pärs tankar om boken är:

”Underrubriken i bokens titel är ”…den kompletta handboken när du vill bli snabbare och starkare”, men jag tycker det är rätt missvisande. Jag själv har relativt nyligen startat med triathlon och tränar just nu för att delta i Ironman 2015. Jag såg fram emot att läsa boken och få tips om hur jag kan bli starkare och snabbare, men det är inte bokens inriktning. I stället skulle jag säga att boken kan passa den som är nyfiken på triathlon rent allmänt och vill veta lite mer, innan han/hon bestämmer sig för att satsa.

Annons

I boken finns kapitel om ”Kom igång” som är mycket basic – fast bra information för den som funderar på att börja. Men det är knappast något som gör mig starkare och snabbare. Men om boken vore för den nyfikna borde det stå lite mer i detta kapitel som att man ska gå med i en klubb, gärna kan skaffa sig en coach med mera.

Boken känns rakt igenom mycket grundläggande. Perfekt som sagt för den som vill komma igång. Men titeln gör att man förväntar sig något annat av innehållet. Jag blev därför besviken på boken. Men som en allmän kom-igång: visst! Då kan den fylla sitt syfte. Läser man boken för att bli bättre så tror jag att man blir lätt besviken.

Författarna tar upp många olika delar av triathlon vilket är bra, men samtidigt blir det mest skrap på ytan. Jag saknar fördjupning, mer information och lite bakgrundsfakta till varför man bör göra på vissa sätt.
Kapitlet om träningszoner tycker jag var bra, liksom att det ingick en del om kosten.

I slutet av boken finns det många träningsprogram, vilket är kanon. Att de startar för den riktiga nybörjaren förstår man när vissa av de första träningspassen startar med 10 minuter löpträning i zon 1. Det finns även program för den mer avancerade med två träningspass per dag, men även dessa startar på en mycket lätt nivå. Det är så klart bra för den ovana, men jag kommer tillbaka till bokens titel hela tiden – bli starkare och snabbare – och då förväntar jag mig något mer.

Jag hittade inget direkt nytt i boken, trots att jag inte är något proffs på triathlon utan mest tränar själv – fast visst har jag läst en del av eget intresse! Det här kan vara en bok för den som är intresserad av att lära sig lite om triathlon. Men bortse alltså från bokens titel – som leder tankarna till att boken är för den som redan tränar mycket.”

Dela
Tweeta
Maila
artiklar | recept
Annons


Annons

Hälsoverktyg
Stressa mindre
Kaloritabell
Motionstabell
Räkna ut ditt BMI
Räkna ut ditt kaloribehov
Räkna ut din midja / höftkvot
Ner i vikt - tjänster
Onlinekurser för nya vanor
Veckans meny
Nyhetsbrev

Laddar